Керуючі МВФ схвалили виділення рекордних $650 млрд на відновлення економіки. Україні теж дістанеться значна сума

Рада управителів МВФ затвердила загальний розподіл рекордних СПЗ (спеціальних прав запозичення) у розмірі, еквівалентному $650 млрд для підтримки країн під час кризи, спричиненої пандемією коронавірусу. Про це йдеться в повідомленні на сайті Фонду, передають Патріоти України.

"Це історичне рішення — найбільший розподіл СПЗ в історії МВФ і стимул для світової економіки під час безпрецедентної кризи", — зазначила директорка-розпорядниця Фонду Кристаліна Георгієва.

За словами Георгієвої, розподіл СПЗ дозволить задовольнити довгострокову глобальну потребу в резервах, зміцнить довіру і сприятиме стійкості і стабільності світової економіки. Також вона додала, що розподіл коштів допоможе найбільш уразливим країнам, які намагаються впоратися з наслідками кризи COVID-19.

Загальний розподіл СПЗ набуде чинності 23 серпня 2021 року. Нові створені СПЗ будуть переведені країнам-членам МВФ пропорційно їхнім чинним квотам у Фонді.

Близько $275 млрд з нового розподілу надійде країнам з ринком, що формується і країнам, що розвиваються, в тому числі країн з низьким рівнем доходу.Як раніше заявляв глава НБУ Кирило Шевченко, у разі виділення Фондом коштів на відновлення економіки, Україна зможе претендувати на $2,7 млрд пропорційно своїй квоті в МВФ.

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...