Хіти тижня. Експерти прогнозують подальший обвал нафти. За місяць до $​15 ​за барель​ і далі аж до $5, - Bloomberg ​

При ціні Brent нижче $25 за барель резервних фондів Росії на компенсацію держбюджету вистачить приблизно на два роки.

Світові ціни на нафту можуть продовжити знижуватися і досягти позначки в 5 доларів за барель. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дослідження думок аналітиків, передає портал OilPoint, зазначають Патріоти України.

Після падіння на 60% в цьому році до найнижчого рівня з 2003 року ціни будуть знижуватися до 20 доларів за барель або нижче, наводить агентство результати опитування трейдерів з декількох найбільших світових нафтових компаній. Такий прогноз дали 18 з 20 опитаних агентством фахівців.
Аналітики з Goldman Sachs і Citigroup також очікують, що в найближчі місяці ціни будуть продовжувати знижуватися.
Раніше Bloomberg повідомляло, що Goldman Sachs бачить падіння вартості бареля нафти до 20 доларів.
"Citigroup не виключає сценарію, при якому в другому кварталі вартість нафти марки Brent складе в середньому 17 доларів за барель або нижче, а в деяких випадках середній показник складе 5 доларів за барель", - наводить Bloomberg думку аналітиків банку.
Частина опитаних агентством фахівців також вважає, що ціни продовжать знижуватися до рівня, при якому виробники більше не зможуть отримувати прибуток, що змусить їх зупинити видобуток і припинити поставки.
Деякі трейдери порівнюють мінімальну ціну з вартістю виробництва американської сланцевої нафти.
"WTI впаде нижче собівартості видобутку сланцевої нафти в США, яка становить близько 20 доларів", - заявив агентству аналітик китайського хедж-фонду Shanghai Youlin Investment Management Чжан Ченьфен (Zhang Chenfeng). На його думку, ціни на сировину за місяць можуть досягти 15 доларів.

Варто зазначити, що собівартість видобутку російської нафти складає вже далеко вище $20 за барель, а в держбюджеті-2020 РФ закладена ціна $42 за барель.

На кінець доби 20 березня вартість фьючерсів марки Brent встановилось на рівні $27, 31 за барель.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...