Хіти тижня. Кожні дві доби до десяти годин: Українців попередили про віялові відключення світла у січні-лютому

Хоча прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що в цьому опалювальному сезоні віялових відключень світла і газу не буде, оскільки уряд заборонив постачальникам відключати споживачів, українці вже стикаються з цим неприємним явищем. Про це повідомила експерт у галузі житлово-комунальних послуг Крістіна Ненно, передають Патріоти України із посиланням на GSMinfo.

Так, представники місцевої влади в деяких сферах вже попередили про загрозу періодичного відключення світла. При цьому місцями електрики не буде до 10 годин на добу. Першими про перебої з електроенергією повідомили старости кількох населених пунктів у Херсонській та Київській областях. "З деяких регіонів надходять заявки про відключення, які повторюватимуться кожні дві доби. Проте їхня тривалість складе близько 10 годин. Тож ситуація більш ніж серйозна", - зазначила Ненно.

Водночас співзасновник громадської організації "Фонд енергетичних стратегій" Юрій Корольчук висловив думку, що влада зробить усе, щоб віялові відключення електрики не торкнулися мешканців великих міст. Причина в тому, що регулярні відключення світла можуть спричинити масове невдоволення.

Своєю чергою глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко вважає, що віялові відключення електроенергії в цьому опалювальному сезоні можливі ближче до січня-лютого, пише "Еспресо". "Я вважаю, що ризик віялових відключень в Україні є. Це буде ближче до січня-лютого. Тому що ми поки що не маємо 100% впевненості, що отримуватимемо імпортну електроенергію з Білорусі чи Росії, чи вистачить нам вугілля", - обґрунтував він свою думку.

Справа в тому, що зараз Україна замість вугілля користується газом, і незрозуміло, чи буде така можливість і на початку наступного року. "Протягом двох місяців ми відчуватимемо величезні проблеми з постачанням електроенергії по всій території України. Тому що навіть якщо ми привеземо одночасно все вугілля - тільки для того, щоб доставити його на всі наші теплоелектростанції, знадобиться понад два місяці", - резюмував експерт.

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...