Хіти тижня. Навала фальшивих гривень: Українців попередили про нову схему (фото)

Фальшиві гривні в Україні стали робити настільки якісно, що навіть ультрафіолет не завжди допомагає побачити різницю між справжньою і підробленою банкнотою. Тепер же фальшивомонетники придумали нову схему розповсюдження підробок серед українців, передають Патріоти України.

Так, ділки вирішили піти по шляху наркоторговців, які поширюють заборонені речовини через Telegram-канали. Контакти фальшивомонетників стали з'являтися в людних місцях. В основному вони пропонують придбати підроблені 200 і 500 гривень.

Одне з таких "оголошень" помітили неподалік від Центрального залізничного вокзалу в Києві. Причому, "реклама" на стіні була написана в парі метрів від поліцейської дільниці.

Збувають підробки вони так само, як і торговці наркотиками, - з допомогою системи закладок. Кіберполіції вже вдалося виявити й заблокувати три таких інтернет-магазина, - каже декан факультету кіберполіції Харківського університету внутрішніх справ В'ячеслав Марков, де розробили чат-бот, блокуючий подібні магазини.

Ціна на такі підробки становить 50% від суми фальшивки. Тобто мальовану 200-ку віддають за справжню 100-ку. "За нашою інформацією, ці фальшиві гривні виробляються десь у Китаї. Кіберполиция вже активно працює, протистоячи цьому злу... У цих інтернет-каналів було 2-3 тисячі підписників", - сказав Марков. За словами експерта, в Україні сьогодні працює близько 20 таких магазинів.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...