Хіти тижня. Не час продавати валюту: Фінансові аналітики дали прогноз на тиждень щодо курсу гривні до долара

Наступного тижня курс долара до української гривні продемонструє невелике зростання. Готівковий долар буде торгуватися в районі 27,5-27,7 гривень. Про це розповів старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб, зазначають Патріоти України.

За його словами, цього тижня курс долара до гривні практично не змінився. На інших сегментах валютного ринку доллар незначно подорожчав на 0,1-0,3%.

Зокрема, офіційний курс долара з п'ятниці до п'ятниці не змінився і залишався в районі 27,48 гривень. При цьому попит/пропозиція на міжбанку зросли з 27,43/27,46 до 27,48/27,50 (+0,2%/+0,1%).

Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках виросли за тиждень з 27,29/27,55 до 27,38/27,60 (+0,3%/+0,2%). При цьому спред між середнім продажем і середньої покупкою скоротився з 1,0% до 0,8% за рахунок більш швидкого зростання курсу покупки у порівнянні з продажем.

Іосуб зазначив, що глава Національного банку Кирило Шевченко заявляв, що НБУ продовжить послідовну монетарну політику та політику гнучкого обмінного курсу. Глава регулятора пообіцяв докладати зусиль для повного та своєчасного виконання зобов'язань, взятих у рамках співпраці з МВФ.

"Найближчого тижня ми очікуємо незначне зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися за тиждень близько 27,5 гривень, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,5/27,7 гривень", - додав аналітик.

Нагадаємо, цього тижня Національний банк України скоротив купівлю валюти на міжбанку в два рази. Це означає, що регулятор все рідше став виходити на ринок, щоб поповнити резерви.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що курс долара до кінця 2020 року буде коливатися в районі 27-28 гривень. Вище 29 гривень курс не підніметься.

Джерело: РБК-Україна

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...