Хіти тижня. Нову універсальну шасі-платформу для бронетехніки "Атлант" розробляє український КрАЗ (фото)

"КрАЗ" вирішив запропонувати універсальну готову шасі-платформу з сучасними компонентами, при цьому поборотися за краще на ринку співвідношення ціни та якості, а також технічних параметрів.

Вітчизняний автобудівник ПрАТ "АвтоКрАЗ" завершує розробку нової універсальної платформи для військової техніки, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу підприємства.

Головною особливістю нової моделі, що отримала назву КрАЗ-"Атлант", стало розташування силового агрегата в задній частині автомобіля. Таке компонування затребуване для різних видів військової техніки, і аналогічних пропозицій на ринку від автомобільних брендів не так багато. А їх ціна на подібні спеціальні модифікації досить часто змушує бронебудівельників і спецнадбудовників самостійно доопрацьовувати стандартні автомобільні шасі, що не кращим чином впливає на якість та робочі характеристики кінцевого виробу.

"КрАЗ" вирішив запропонувати універсальну готову шасі-платформу з сучасними компонентами, при цьому поборотися за краще на ринку співвідношення ціни та якості, а також технічних параметрів.

Своєю чергою "АвтоКрАЗ" запрошує до співпраці виробників бронетехніки та спеціальних надбудов для розгляду нової платформи в якості базового шасі для своїх продуктів.

200228 KrAZ 2

Основні переваги новинки із заднім розташуванням силового агрегата:

— збільшена робоча зона екіпажа зі зменшеною висотою загального профілю автомобіля;
— можливість збільшити фронтальний балістичний захист виробу;
— значний кліренс 400 мм;
— система автоматичного регулювання і підтримки тиску в шинах;
— високоефективні дискові гальма з системою ABS.
— шасі вже у базовій версії укомплектоване незалежною підвіскою, днищем із протимінним захистом для рівнів 2-3 по Stanag 4569.

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...