Хіти тижня. Під 500 гривень за кілограм: В Україні рекордно злетіли ціни на мед - і це ще не кінець

2022 році в Україні очікується зростання цін на мед. Пасічники розкрили причину - зменшення обсягів виробництва. У 2021 році вартість меду зросла на 15-25% - залежно від сорту, повідомляє ТБ Галичина, передають Патріоти України.

Виробники підкреслюють, що в минулому році мед виріс в ціні тому що 2020-й був дефіцитним роком. І хоча в 2021-му в силу сприятливих погодних і кліматичних умов виробництво трохи збільшилося, воно все одно не вийшло на рівень 2018-2019 років. А коли на ринку стає менше меду-ціна на нього зростає", - розповів Пасічник Андрій Павлюк. При цьому він підкреслив: в першу чергу, подорожчають сортові меду. Зокрема, на мед з акації та липи.

Ціни на мед в супермаркетах

Відзначимо, що одним з найбільш дорогих є пропозиція Varus. Там мед продають по 115,9 грн за 250 грам (463,6 грн/кг в перерахунку).

Для порівняння, в популярному онлайн-магазині Rozetka мед продають за ціною 345 гривень (зі знижкою) за 770 г (450 гривень за кіло/490 гривень за кілограм - ціна без знижки).

Раніше експерти прогнозували, що в Україні продовжить дорожчати хліб - вартість продукту буде збільшуватися приблизно на 1,5% на місяць. Також в країні зростуть ціни на цукор. Подорожчає також соняшникова олія і курячі яйця.


У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...