Хіти тижня. "ПриватБанк" закриває сотні відділень і звільняє тисячі працівників: Названо причину

До 2024 року Приватбанк закриє понад 300 відділень і звільнить більше 6000 співробітників

Стратегія розвитку державного ПриватБанку до 2024 року, яка була нещодавно затверджена урядом України, передбачає виведення з банку проблемних активів і подальшу приватизацію "хорошого банку". При цьому до зазначеного терміну планується скорочення чисельності відділень і працюючого персоналу, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Мінфін".

Ще до продажу - до 2024 року - в "хорошому" ПриватБанку залишиться 1250 відділень, а штат співробітників фінустанови налічуватиме 15,5 тисяч осіб.

У документі також йдеться про те, що цільовий розмір операційних витрат такого "хорошого банку" складе 8,3 мільярда гривень у порівнянні з 11,4 мільярда гривень на сьогодні".

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, головною метою є визначення стратегії для "хорошого банку", придатного для продажу, і підходу до його приватизації.

"Успадковані проблеми будуть зосереджені в окремому підрозділі, який буде займатися непрофільними послугами, успадкованими портфелями та судовими процесами", - йдеться в документі.

Згідно з даними Національного банку України, станом на 1 липня 2021 року регіональна мережа ПриватБанку налічувала 1574 відділення, а в стратегії вказувалося, що штат персоналу банку на кінець 2020-го становив 21,6 тисячі співробітників. Тобто до 2024 року мають закрити три сотні відділень та звільнити понад 6 тисяч робітників.

Нагадаємо, що в огляді банківського сектора НБУ за серпень говорилося про те, що в II кварталі 2021 року банки активно скорочували мережу філій (до 6,9 тисячі), найбільше - ПриватБанк і Ощадбанк (відповідно 110 та 54).

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...