Хіти тижня. Українці зможуть зекономити на найбільш необхідному? Lidl заходить в Україну, відвойовуючи місце АТБ

Конкуренція на внутрішньому ринку стрімко зростає. У сегменті бюджетної продукції можливі суттєві перестановки. Звичні АТБ-маркет можуть витіснити магазини Lidl.

Експерти зазначають, що в мережі супермаркетів Lidl заробітна плата для співробітників на порядок вища, ніж у їхніх конкурентів. Наприклад, в Естонії оклади працівників у Lidl на 25% вищі за середню зарплату в цій сфері. Це дозволяє власникам Lidl суттєво змінити ситуацію на торговому ринку на свою користь.

Очікується, що після появи в Україні супермаркетів Lidl, касири зароблятимуть у середньому не 11 500 гривень на місяць, як зараз, а близько 14 000 гривень. Конкурентам доведеться також підвищувати рівень доходів своїх співробітників, що позитивно позначиться на зарплатах у продуктових магазинах країни, зазначають Патріоти України.

По суті, як пояснюють аналітики, Lidl завойовує ринок у східноєвропейських країнах шляхом ведення "війни" з конкурентами на два фронти. На додаток до нижчих цін, мережа супермаркетів пропонує високі зарплати.Lidl об'явив війну АТБ: низькі ціни та високі зарплатиВеликий "плюс" концепції Lidl - це низькі ціни на продукцію, яких вдається досягти шляхом закупівлі великих партій товару без участі посередників. "Мінус" - це дуже обмежений вибір продукції, для великого супермаркету близько 2000 позицій товарів - це занадто низький показник, оскільки в подібних точках продажів зазвичай на прилавках знаходиться в 10-30 разів більше за найменування продукції.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...