Кінець "епохи бідності" не для всіх: У Раді хочуть відкласти підвищення мінімалки для українців

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев вважає, що підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тисяч гривень краще провести в кінці 2021 року, аби послабити податковий тиск на бізнес і уповільнити інфляцію. Таку думку народний депутат висловив в інтерв'ю ТСН, передають Патріоти України.

За його словами, підвищення мінімальної зарплати було б доцільніше провести не 1 липня, а 1 грудня 2021 року, аби "нормально пройти цей рік".

"Тиск на гривню є. Це очевидні речі, тому що ми піднімаємо (зарплати, -" Апостроф ") різко", - зауважив він в розмові з журналістами.

При цьому Данило Гетманцев вважає, що не варто переоцінювати втрати бюджету від підвищення зарплат бюджетникам. Вони, за його словами, компенсуються надходженнями податків. "Якогось колосального негативного впливу на бюджет ми не очікуємо взагалі", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, що підвищення мінімальної зарплати, яке ініціював президент Володимир Зеленський, має відбутися тричі 1 вересня 2020 року - до 5 тисяч грн, з 1 січня 2021 року - до 6 тисяч грн, з 1 липня 2021 року - до 6,5 тисячі грн .

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...