Коли українцям повернуть гроші за ремонти розбитого ракетами житла: У "Слузі народу" дали відповідь

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 10063, який пропонує виплату грошової компенсації за ремонт житла, здійснений громадянами власними коштами. Мовиться про ті квартири та будівлі, які були зруйновані чи пошкоджені через агресію країни-терористки Росії, передають Патріоти України.

Про це розповіла "Інтерфакс-Україна" голова комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк. Вона зазначила, що влада постійно вдосконалює програму "єВідновлення".

"Зокрема, президент України Володимир Зеленський анонсував запровадження компенсацій за ремонти, зроблені власним коштом. Але почати виплачувати такі компенсації ми можемо тільки після внесення відповідних змін до закону №2923-IX, який регулює порядок виплати компенсацій громадянам, чиє житло було пошкоджене або зруйноване внаслідок російської агресії", – сказала Шуляк.

Законопроєкт, який зареєстрували у ВР, вирішує проблему виплати грошової компенсації за ремонт житла, який був проведений громадянами за власні кошти. Багато людей самостійно виконували ремонт, щоб забезпечити собі місце для життя або запобігти подальшому погіршенню стану житла.

Таким громадянам також належить право на компенсацію, запит на яку був давно. Серед постраждалих є багато людей, які виконували ремонт житла самотужки для того, щоб у ньому можна було хоч якось жити або щоб воно не зруйнувалося ще більше.

При цьому глава партії підкреслила, що є необхідність у подальшому вдосконаленні програми "єВідновлення", при цьому за участю громад.

"Із цією метою ми проводитимемо публічні консультації, в яких громади зможуть озвучити реальні потреби у відновленні. Перша відбудеться вже 20 вересня. Наша мета – дослухатися до всіх", – підсумувала Шуляк.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...