Комунальні борги занесуть до кредитних історій українців: Стало відомо, які це матиме наслідки

В Україні не на жарт узялися за комунальні борги громадян. Тепер споживача, який має комунальний борг, можуть занести до реєстру кредитних боржників. Йдеться про тих, хто має несплачені борги за електроенергію. Таким чином, комунальним боржникам зіпсують кредитні історії. Наразі таку новацію щодо своїх боржників запроваджує енергокомпанія YASNO. Про це повідомила прес-служба компанії, передають Патріоти України.

Таким чином, імена клієнтів компанії, які заборгували їй гроші за спожиті послуги, будуть опубліковані на сайті Українського бюро кредитних історій (УБКІ). Отже, комунальний борг буде видно в кредитній історії громадянина. Звісно, така інформація здійснюватиме поганий вплив на кредитну історію. І на основі опублікованих даних банк може відмовити такому клієнту у черговій позиці.

В YASNO розуміють, що нині багато українців потрапили у непросту фінансову ситуацію. І дехто справді не має змоги повністю оплачувати послуги комунальників, у тому числі й вартість спожитої електроенергії. Але є й немало клієнтів, які не платять за електрику, і водночас беруть кредити на купівлю дорогих речей, наприклад нового iPhone. Тому в енергокомпанії застосовуватимуть диференційований підхід до боржників, каже директор Сергій Коваленко.

"Саме на таких клієнтів і розрахована така активність. Сьогодні важливо, щоб усі клієнти відчували відповідальність та сплачували за отримані комунальні послуги у повному обсязі, бо це дозволить енергетикам і надалі тримати енергетичний фронт", – підкреслив директор.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....