Китайський Huawei припинив прямі постачання смартфонів до Росії і може остаточно піти з країни

Китайська компанія Huawei Technologies Co. нібито повністю припинила пряме постачання смартфонів та іншої техніки в країну-агресор Росію. Виробник телекомунікаційного обладнання може остаточно піти з країни, передають Патріоти України.

Про це повідомили російські видання із посиланням на джерела. Компанія також не ввозить до Росії планшети, ноутбуки та телевізори.

Деякі одиниці техніки досі продаються в офіційному магазині Huawei у Росії, але це – залишки минулих постачань. Як зазначається, відсутність нових партій може призвести до закриття онлайн-магазину.

Як пишуть російські журналісти, на відхід компанії з країни-агресора, яка напала на Україну, говорить про те, що в мережі виставили оголошення про здачу в оренду офісу Huawei у бізнес-центрі "Крилатські пагорби" у Москві. Там зазначено, що приміщення буде вільним з 1 лютого 2023 року.

Крім того, компанія більше не набирає співробітників у РФ, а нібито перевезла до Казахстану та Узбекистану. Як відомо, Huawei закрив 19 своїх магазинів у Росії. Китай відмовився вводити санкції проти РФ, однак, злякавшись санкцій від ЄС та США, перестав постачати свою техніку до країни-агресора.

Раніше з'явилася інформація, що компанія може потрапити під санкції, якщо продовжить надавати підтримку РФ у сфері телекому. Ті міжнародні компанії, які порушують санкції ЄС та США, також ризикують потрапити під обмеження.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...