Лише за місяць ціни на яйця в Україні злетіли вдвічі і вище: Що буде далі

Українців уже не здивувати підвищенням цін на продукти. Нова сума в чеку за той самий товар стала звичним явищем. Але все ж таки ціни на яйця зуміли приголомшити громадян. У жовтні відбулося безпрецедентне зростання вартості цього продукту. Ціни на яйця лише за місяць злетіли вдвічі,передають Патріоти України.

Про рекордні ціни на курячі яйця свідчать дані порталу minfin, повідомляє hvylya. Яйця від торгової марки Квочка в середньому коштують 78,43 грн за десяток. Така ціна товару була зафіксована станом на 28 жовтня. У мережі магазинів Ашан вартість 10 штук яєць марки Квочка досягла 76,50 грн, а в NOVUS за них вже доведеться віддати 80,35 грн. Нагадаємо, що у вересні вартість такої покупки в середньому була на рівні 37,41 грн.

За яйця торгової марки Ясенсвіт у середньому доведеться заплатити 68,75 грн. Найнижча ціна зафіксована у торговій мережі NOVUS. Там за десяток яєць Ясенсвіту потрібно заплатити 66,78 грн. Лідером зростання ціни на цю продукцію є мережа магазинів Ашан. Тут за яйця Ясенсвіт виставили цінник у 74,20 грн.

Середня вереснева ціна за 18 штук курячих яєць марки Ясенсвіт була 62,92 грн. На кінець жовтня за аналогічну покупку доведеться заплатити 125,65 грн. Магазини мережі NOVUS пропонують придбати 18 яєць по 119 грн, а в мережі Ашан потрібно віддати за таку саму покупку 132,30 грн.

30 яєць торгової марки Ясенсвіт на початку осені в середньому коштували 106,57 грн. У жовтні при купівлі 30 яєць сімейний бюджет "схудне" в середньому на 207,20 грн.

Найнижчу ціну пропонує МегаМаркет. Тут за таке придбання просять лише 195,90 грн. В Ашані пропонують здійснити таку саму покупку вже за 218,50 грн.

Експерти кажуть, що таке зростання цін на яйця зумовлене воєнними діями в Україні. Багато птахоферм в умовах війни просто призупинили інкубаційні процеси. Водночас аналітики запевняють, що подальшого подорожчання не буде. Адже ціна на яйця досягла максимальної позначки, за якою слідує різке зниження купівельної спроможності населення.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...