Милованов склав заповіт для другого уряду Зеленського

Епідемія може призвести до кризи в економіці. Уряд має підготувати чітку і практичну стратегію реагування.

Екс-міністр економіки Тимофій Милованов розповів про основні пріоритети розвитку економіки. Про це він написав на своїй сторінці Facebook, передають Патріоти України.

Першим пріоритетом Милованов бачить утримання макроекономічної стабільності. "Стабільний курс гривні (24-26), низьку інфляцію (5%), економічне зростання (3,2% в 2019, 3,7% в 2020), зростання зарплат (18% в 2019), збалансований бюджет з низьким дефіцитом (1-2%), низькі ставки по боргу уряду (10%)", - зазначив він.

Також, на його думку, це залучати інвестиції в економіку. "Інвестиції - це єдиний шлях для розвитку України. Зношеність основних засобів виробництва в Україні складає в середньому 60%. В той час, як у сусідів - 35-40%. Потрібно використовувати всі наявні інструменти для залучення інвестицій - внутрішніх та зовнішніх, малого бізнесу, приватизація, концесії, індустріальні парки, програми підтримки експорту та МСБ, капітальні інвестиції з бюджету, інвестиційні няні, тощо", - зазначив екс-міністр

Також пріоритетними галузями є розбудови ринків, зокрема ринку землі, праці, капіталу, технологій, інтелектуальних прав власності, тощо. А також права власності, на думку Милованова, жодні зміни не будуть мати реального потужного ефекту, якщо в країні не буде забезпечено верховенства права, а разом із ним - і захисту прав інвесторів та кредиторів.

Резюмує він свій "заповіт" коронавірусом. Заявляючи, що ймовірність епідемії низька, але поступово зростає. Епідемія може призвести до кризи в економіці. Уряд має підготувати чітку і практичну стратегію реагування в економіці.

Нагадаємо, що Денис Шмигаль, якого президент Володимир Зеленський запропонував на посаду прем'єр-міністра, на зустрічі з головами фракцій заявив, що Олег Коростельов, Роман Жуковський і Тимофій Милованов відмовилися від запропонованих їм посад в його уряді. Про це повідомляє нардеп Олексій Гончаренко на своєму Telergam-каналі. Зазначимо, Коростельов міг стати віце-прем’єром з питань оборонної промисловості. Жуковському пропонували посаду міністра економіки, а Милованову - очолити Мінагрополітики.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...