Народ "багатий", заплатить ще: Знято арешт з акцій "Укртелекому" Ахметова, запроваджений за несплату олігархом погодженої ціни при приватизації

Виконавча служба наклала арешт на 93% акцій "Укртелекому" в серпні 2019 року через борг ТОВ "ЕСУ" Ріната Ахметова (власник пакета акцій "Укртелекому") перед "Ощадбанком" у розмірі 1,8 млрд грн.

Апеляційний суд відмовився задовольнити апеляційні скарги Мін'юсту, "Ощадбанку", "Укрексімбанку" і підтвердив скасування постанов держвиконавця про опис і арешт 92,79% акцій "Укртелекому" (належать ТОВ "ЕСУ" Ріната Ахметова), винесених в серпні-жовтні 2019 року. Відповідне рішення Шостий апеляційний адмінсуд прийняв 6 жовтня, передають Патріоти України з посиланням на Finbalance.

Крім того, суд визнав протиправними дії та зобов'язав Державну виконавчу службу Міністерства юстиції утриматися від стягнення 92,79% акцій "Укртелекому" до зняття Фондом держмайна з контролю договору від 11 березня 2011 про продаж (приватизацію) "Укртелекому" або надання Фондом держмайна дозволу на примусову реалізацію відповідних акцій.
Таким чином колегія Шостого апеляційного адмінсуду погодилася з рішенням Окружного адмінсуду Києва у цій справі від 23 квітня. Свій позов ТОВ "Фінансова компанія" Сокур "обгрунтувало тим, що, пакет акцій "Укртелекому" є майном з особливим правовим режимом і знаходиться під приватизаційним контролем, а тому його відчуження можливо тільки при наявності відповідного дозволу Фонду державного майна або зняття приватизаційного контролю.
Суд погодився з такими доводами, зазначивши, що Державною виконавчою службою не було надано доказів, що ФДМ дозволив продаж акцій або зняв приватизаційний контроль. ТОВ "Фінансова компанія "Сокур" в липні 2019 року виграло позов до ТОВ" ЕСУ "про стягнення 334,4 млн грн заборгованості по облігаціях, які фірма викупила у збанкрутілого "Дельта Банку" з дисконтом 80%. За даними держреєстру, бенефіціаром ТОВ "ФК "Сокур" є Анатолій Амелін. У 2011-2014 роках він був членом Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, учасники ринку називали Амеліна "фінансистом Ахметова".

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...

Готуватися до гіршого? У Раді заявили, що відключень світла в Україні не уникнути

субота, 27 квітень 2024, 11:49

Росія ракетними ударами по український енергосистемі вивела з ладу 6000 МВт, а це означає, що в Україні доведеться повертатись до графіків обмеження електропостачання. Про це в етері "Еспресо" заявив народний депутат України Олексій Кучеренко, передают...