НБУ б'є на сполох через "ПриватБанк"

Судові рішення про неправомірність націоналізації ПриватБанку і нові позови його екс-власників створюють загрози фінансової стабільності і можуть дискредитувати заходи щодо забезпечення стабільності, прозорості та ефективності банківської системи, зазначають Патріоти України.

Про це сказано в підсумках дискусії членів Комітету з монетарної політики Нацбанку України про рівень підсумкової ставки від 24 квітня, опублікованих на сайті Нацбанку.

Крім того, в умовах політичної невизначеності актуальним залишається також ризик для збереження незалежності Національного банку, що є фундаментом для посилення довіри бізнесу і населення до рішень з монетарної політики і банківського нагляду, - заявили в комітеті.

На їхню думку, ризики можуть мати масштабні наслідки, оскільки загрожують припиненням підтримки з боку міжнародних партнерів і ускладненням доступу до фінансових ресурсів на тлі пікових виплат за державним боргом.

При цьому 8 з 9 членів КПМ заявили, що реалізація таких ризиків є форс-мажором і не входить в базовий макроекономічний сценарій, який передбачає поступове пом'якшення монетарної політики.


Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...