НБУ дав прогноз, що буде з цінами на бензин в Україні

Зростання цін на пальне в Україні суттєво сповільнювалося (до 66,2% р/р у вересні), хоча їх рівень стабілізувався на високому рівні. Це пояснюється зменшенням цін на нафту у світі та насиченням ринку завдяки налагодженню логістики й відновленню конкуренції між АЗС.

"Надалі пальне дорожчатиме повільніше (до 20% на рік). З одного боку, ціни стримуватиме поступове зниження світових цін на нафту. З іншого - очікуване повернення системи оподаткування пального на довоєнний рівень зберігатиме ціни високими", - йдеться у звіті.

Що буде з цінами на бензин в Україні: прогноз НБУ

За прогнозом НБУ, ефекти перенесення високих цін на пальне триватимуть і надалі, зумовлюючи, зокрема, подорожчання транспортних послуг. Це підживлюватиме загальну інфляцію.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...