Не потребує дозаправки: В Україні розробили революційний іонно-плазмовий двигун для освоєння далекого космосу (відео)

Вітчизняні фахівці доводять, що незважаючи на всі складнощі, Україна залишається провідною космічною державою і здатна створювати дуже конкурентні ракети та обладнання

Харківські науковці розробили та випробували іонно-плазмовий двигун, який на відміну від рідинних реактивних двигунів зробить доступними далекі космічні мандрівки.Про це в ефірі Суспільного розповів президент асоціації «Укравіапром» і директор заводу «ФЕД» Віктор Попов, зазначають Патріоти України.

Це підприємство спільно з вченими Харківського авіаційного інституту створило космічний іонно-плазмовий двигун, а наприкінці 2020 року провело його випробовування.

Іонно-плазмові двигуни використовують радіохвилі високої частоти і магнітні поля, для отримання плазми, її прискорення та фокусування.

Розігнана таким чином плазма і забезпечує основну тягу двигуна, на відміну від викиду продуктів згоряння хімічного палива, як у традиційних реактивних двигунах.

Такий принцип використовується в звичайних іонних двигунах, які давно встановлюються на космічних апаратах, але на іонно-плазмовому двигуні можна отримати значно більшу тягу, ніж це забезпечують прості іонні двигуни, що дозволить здійснювати переміщення більш масивних космічних апаратів для польоту на далекі відстані.

В Україні розробили випробували іонно-плазмовий двигун. Іонний двигун Зображення для ілюстрації

Використання традиційних ракетних двигунів для цього польоту вимагало б величезної кількості палива.

Іонно-плазмовий двигун вдесятеро менший ніж звичайний рідинний ракетний двигун й при цьому спроможний працювати у відкритому космосі десятиліттями.

Крім того, такі двигуни можуть скільки завгодно вмикатись і вимикатись, дозволяючи апарату робити складні маневри на орбіті. А у далеких мандрівках до інших планет і назад такі двигуни є незамінними.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...