Не вистачає робочих рук: Фермери Британії не можуть збирати врожай через війну в Україні

Через війну в Україні британські фермери не можуть збирати врожай - не вистачає українських робочих рук. Зокрема, минулого року українці отримали близько 67% із 30 000 сезонних віз Великої Британії для роботи на фермах, проте зараз цей показник неухильно знижується. Замінити ж українців на робітників їх інших країн може виявитися не так просто - оскільки це може призвести до виникнення низки проблем, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі Bloomberg. Зазначається: заміну українцям британці шукають у Таджикистані, Молдові та Непалі.

"Нові ринки пов'язані з новими ризиками. У тому числі, що з робітників стягуватимуться незаконні збори за наймання від місцевих операторів. Також вони пов'язані з незнанням ними або недовірою до системи охорони праці у Великій Британії", – йдеться у матеріалі.

Крім того, наголошується, додаткові витрати на навчання нових працівників із віддалених країн чинитимуть додатковий тиск на продовольчі ціни. Які й так уже "наближаються до рекордно високого рівня у всьому світі".

Зі свого боку, директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі наголосив: якщо розв'язана Росією війна проти України не закінчиться, світ очікує "пекло на землі". За таким же сценарієм все піде, якщо хоча б не розблокують українські порти – щоб можна було вивезти зерно. "Ця війна виявилася руйнівною. Це дуже, дуже страшний час. Нам загрожує пекло на землі. Найкраще, що ми можемо зробити прямо зараз, – це покласти край цій клятій війні в Україні та відкрити порти", – сказав він.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...