Недоімперія втрачає другу статтю експортних прибутків, після вуглеводних: Росія впала в збройне піке

Військово-промисловий комплекс Росії, незважаючи на величезні бюджетні вливання, стрімко деградує. Обсяги поставок російського озброєння на зовнішні ринки падають. Про це йдеться в блозі відомого російського анонімного Telegram-каналу "Сито Сократа", передають Патріоти України.

Ресурс зазначив, що пропаганда Кремля виставляє військово-технічну сферу (ВТС) як найбільш інноваційну і передову сферу економіки РФ. Особисто президент РФ Володимир Путін неодноразово публічно вихвалявся новітніми зразками російських ракет та іншої "суперзброї". ВТС, зазначив блогер, є ще й засобом заробітку для наближених беззмінного глави Росії.

Однак останнім часом, за даними "Сито Сократа", ця галузь почала стрімко деградувати - традиційні клієнти з країн Азії та Африки знижують обсяги закупівель російського озброєння, шукаючи нових постачальників. Telegram-канал звернув увагу на те, що днями Путін "викликав на килим" главу ФСВТС Дмитра Шугаєва. За даними ресурсу, президент РФ запідозрив чиновника в "саботажі". Однак прибирати його з поста президент РФ не поспішає, тому що чиновник пов'язаний з близьким йому Сергієм Чемезовим.

"Хорошо известно, что Чемезов – "друг" Путина со времен его КГБшной работы в ГДР, так сказать, с тех пор "дружат семьями", - написав автор "Сито Сократа".

В ході зустрічі Шугай скаржився на "безпрецедентний тиск" Заходу, а також повідомив Путіну про зростання зарубіжних поставок зброї на 2% до $ 15 млрд в 2020 році. Навіть Польща, зазначив блогер, отримує більше на експорті меблів. Але інформація про зростання виявилася брехнею. Так, згідно з даними Федеральної митної служби, експорт військової техніки РФ в 2020-м за рік впав на 16%.

"Особенно сильно обвалился экспорт оружия и боеприпасов – в 2020 году продано 2,4 раза меньше, чем годом ранее. За последние 5 лет экспорт российского оружия, по данным SIPRI, и вовсе рухнул на 22%”, - пише блогер.

За його даними, Росія втрачає ринок озброєння Китаю, Єгипту, Індії та Туреччини. Наприклад, Індія стала купувати на 53% менше російської зброї. "Нью-Дели пытается уменьшить степень зависимости от российских поставок и найти другие источники более качественных вооружений", - зазначив Telegram-канал.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...