Нові графіки будуть неприємними: У Києві збільшить час віялових відключень

У ДТЕК переглянуть графіки віялових відключень електроенергії для Києва. Тривалість обмежень може зрости до шести годин. Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону. За словами Сахарука, нові графіки підготують протягом одного-двох днів, передають Патріоти України.

"Вони (графіки – ред.) не будуть приємними. Одразу попереджаю, тому що кількість годин, протягом яких потрібно буде залишатися без світла, на жаль, має бути збільшена. Іншого виходу зараз до відновлення інфраструктури немає. Точно, що більше, ніж чотири години. До шести годин будуть обмеження", - каже виконавчий директор ДТЕК.

Сахарук зазначив, що ДТЕК намагатимуться робити так, щоб частіше відбувалася ротація. "Тобто, можливо, частіше вимикалися, але на менший період часу. З цим є також певні технічні складності — в Києві десятки тисяч будинків і їх вимкнути і включити назад теж велика робота", - додав він.

Виконавчий директор ДТЕК також пояснив, чому не в усіх будинках вимикають світло. За його словами, є будинки, в яких розташовані об'єкти критичної інфраструктури. Тому відключати їх від електроенергії не можна.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...