Новоросійськ щорічно втрачатиме мільйони тонн перевалки вантажу до ЄС: Китай розбудовує власні портові потужності на Чорному морі за межами братньої РФ

Вплив Росії на країни закавказзя послабне ще більше за рахунок розширення присутності там старшого брата

China Communications Construction Company (СССС) побудує новий контейнерний термінал у грузинському місті Анаклія, що знаходиться на Чорному морі.

Термінал, як очікується за тендером, зможе обробляти 600 000 TEU на рік.

Загалом, будівництво термінала пов’язано з ідеєю розвитку транспортної мережі, що з’єднує Китай і Європу. Грузія хоче стати країною, яка стане важливою зупинкою на цьому маршруті, одночасно збільшуючи потужність своєї чорноморської портової галузі.

Варто зазначити, що СССС отримає до 49% інвестицій від грузинської влади і формує консорціум з іншими китайськими компаніями, зокрема China Harbour Investment Pte., China Road and Bridge Corporation і Qingdao Port International Co.

Критики такої інвестиції вказують на те, що компанія мала бути внесена до списку санкцій США. Щонайменше, компанія була залучена до створення штучних островів у спірних з Філіппінами водах Південно-Китайського моря, а також до будівництва промислових і військових об’єктів для Китаю.

За словами грузинської влади, на заплановані транзакції обмеження не впливають, оскільки послуги і товари, які якраз пропонує CCCC, призначені для США.

Варто зазначити, що на тендер також подавався консорціум зі Швейцарії, але не подав остаточної пропозиції, тому єдиним розглянутим варіантом став консорціум з Китаю.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...