Новий удар по кишені! На українців очікують нові ціни на м'ясо: Якою буде вартість свинини та яловичини

В Україні навесні виростуть ціни на м'ясо - яловичину та свинину. Ключовий фактор - сезонний. З кінця березня й до Великодня ринок активізується, тому вартість піднімається. Про це розповів аналітик УКАБ (Українського клуба аграрного бізнесу) Максим Гопка. У свою чергу яловичина дорожчатиме поступово залежно від пропозиції виробників, передають Патріоти України.

Експерт зазначає, що процес здорожчання вже почався. У другій половині лютого закупівельні ціни на живець зросли та повернулись до довоєнних.

"Тому є висока вірогідність, що ціни ще збільшуватимуться в березні, стабілізувавшись в квітні. Ще одним фактором впливу на вартість всієї м’ясної продукції є ціни на корми, котрі останніми тижнями почали зростати", – сказав Гопка.

Водночас молочні продукти навесні хоч і незначно, але будуть дешевшати. Аналітик назвав причину: з підвищенням температури витрати для виробників в деякій мірі скорочуються, до того ж вартість газу продовжує зменшуватися. "Це важливо для виробництва молочних продуктів. Тому існує ймовірність зменшення цін в більшості категорій молочних товарів", – підсумував Гопка.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...