В Україні навесні виростуть ціни на м'ясо - яловичину та свинину. Ключовий фактор - сезонний. З кінця березня й до Великодня ринок активізується, тому вартість піднімається. Про це розповів аналітик УКАБ (Українського клуба аграрного бізнесу) Максим Гопка. У свою чергу яловичина дорожчатиме поступово залежно від пропозиції виробників, передають Патріоти України.
"Тому є висока вірогідність, що ціни ще збільшуватимуться в березні, стабілізувавшись в квітні. Ще одним фактором впливу на вартість всієї м’ясної продукції є ціни на корми, котрі останніми тижнями почали зростати", – сказав Гопка.
Водночас молочні продукти навесні хоч і незначно, але будуть дешевшати. Аналітик назвав причину: з підвищенням температури витрати для виробників в деякій мірі скорочуються, до того ж вартість газу продовжує зменшуватися. "Це важливо для виробництва молочних продуктів. Тому існує ймовірність зменшення цін в більшості категорій молочних товарів", – підсумував Гопка.
У найближчі місяці російський рубль може знецінитися на 20% і сягнути позначки 100 за долар. Однією з ключових причин цього стане новий пакет санкцій, анонсований Дональдом Трампом. Такий прогноз надали 14 ринкових аналітиків, опитаних агентством Reute...
Китайська компанія Hangzhou Qiandaohu Xunlong Sci-Tech, що стоїть за Kaluga Queen, найбільшим у світі виробником чорної ікри, розглядає можливість первинного публічного розміщення акцій (IPO) у Гонконзі. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти Україн...