В Україні навесні виростуть ціни на м'ясо - яловичину та свинину. Ключовий фактор - сезонний. З кінця березня й до Великодня ринок активізується, тому вартість піднімається. Про це розповів аналітик УКАБ (Українського клуба аграрного бізнесу) Максим Гопка. У свою чергу яловичина дорожчатиме поступово залежно від пропозиції виробників, передають Патріоти України.
"Тому є висока вірогідність, що ціни ще збільшуватимуться в березні, стабілізувавшись в квітні. Ще одним фактором впливу на вартість всієї м’ясної продукції є ціни на корми, котрі останніми тижнями почали зростати", – сказав Гопка.
Водночас молочні продукти навесні хоч і незначно, але будуть дешевшати. Аналітик назвав причину: з підвищенням температури витрати для виробників в деякій мірі скорочуються, до того ж вартість газу продовжує зменшуватися. "Це важливо для виробництва молочних продуктів. Тому існує ймовірність зменшення цін в більшості категорій молочних товарів", – підсумував Гопка.
Курсу гривні до долара нічого не загрожує найближчим часом. Проблеми можуть виникнути в разі істотної нестачі міжнародної допомоги Україні. Про це голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ради Данило Гетманцев сказав в інтерв'ю ...
Українським переселенцям (ВПО) продовжили щомісячні виплати до лютого 2026 року автоматично. Однак зазначається, що допомогу можуть не отримати ті, хто довго перебуває за кордоном або здає житло. Водночас потрібно знати, що одноразові компенсації не вп...