В Україні навесні виростуть ціни на м'ясо - яловичину та свинину. Ключовий фактор - сезонний. З кінця березня й до Великодня ринок активізується, тому вартість піднімається. Про це розповів аналітик УКАБ (Українського клуба аграрного бізнесу) Максим Гопка. У свою чергу яловичина дорожчатиме поступово залежно від пропозиції виробників, передають Патріоти України.
"Тому є висока вірогідність, що ціни ще збільшуватимуться в березні, стабілізувавшись в квітні. Ще одним фактором впливу на вартість всієї м’ясної продукції є ціни на корми, котрі останніми тижнями почали зростати", – сказав Гопка.
Водночас молочні продукти навесні хоч і незначно, але будуть дешевшати. Аналітик назвав причину: з підвищенням температури витрати для виробників в деякій мірі скорочуються, до того ж вартість газу продовжує зменшуватися. "Це важливо для виробництва молочних продуктів. Тому існує ймовірність зменшення цін в більшості категорій молочних товарів", – підсумував Гопка.
Демографічна криза в Україні загострилася під час збройної агресії Росії. Війна призвела до різкого скорочення чисельності молоді. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проєкт урядової концепції Державної цільової соціальної програми "Молодь Ук...
Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє включати страховий стаж, набутий українцями за кордоном, для визначення права на пенсію за віком в Україні. Для цього потрібно документально підтвердити наявність такого стажу. Про це повідомив народний депутат Павл...