В Україні навесні виростуть ціни на м'ясо - яловичину та свинину. Ключовий фактор - сезонний. З кінця березня й до Великодня ринок активізується, тому вартість піднімається. Про це розповів аналітик УКАБ (Українського клуба аграрного бізнесу) Максим Гопка. У свою чергу яловичина дорожчатиме поступово залежно від пропозиції виробників, передають Патріоти України.
"Тому є висока вірогідність, що ціни ще збільшуватимуться в березні, стабілізувавшись в квітні. Ще одним фактором впливу на вартість всієї м’ясної продукції є ціни на корми, котрі останніми тижнями почали зростати", – сказав Гопка.
Водночас молочні продукти навесні хоч і незначно, але будуть дешевшати. Аналітик назвав причину: з підвищенням температури витрати для виробників в деякій мірі скорочуються, до того ж вартість газу продовжує зменшуватися. "Це важливо для виробництва молочних продуктів. Тому існує ймовірність зменшення цін в більшості категорій молочних товарів", – підсумував Гопка.
Виплати українцям із другою та третьою групою інвалідності не скасують. Інформація про скасування не відповідає дійсності. Про це повідомило Міністерство соціальної політики, передають Патріоти України. У відомстві наголосили, що зберігаються усі випла...
У Нацбанку мають намір працювати над тим, щоб різниця між готівковим та офіційним курсом долара не перевищувала 3%. Головне ж завдання регулятор бачить собі у забезпеченні стійкості гривні. Про це йдеться у Стратегії НБУ. За нею, рух до поступового осл...