Один із ключових клієнтів РФ: Індія може запровадити цінову стелю на російську нафту

Індія розгляне пропозицію країн Заходу щодо запровадження цінової стелі на закупівлі російської нафти, яке має набути чинності з 5 грудня. Наразі вона є другим за величиною нафтовим клієнтом Росії – після Китаю. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Наголошується: про розгляд цінової стелі на нафту з Росії заявив міністр нафти Індії Хардіп Сінгх Пурі. "Нам доведеться це розглянути", – сказав він.

Зі свого боку автори матеріалу наголосили: за позицією Індії щодо обмеження ціни уважно стежать по всьому світу – аби зрозуміти, наскільки ефективним буде план зі стримування нафтових доходів Росії. Адже "Москва заявила, що не постачатиме нафту в жодну країну, яка погодиться на обмеження ціни".

Водночас, найбільший нафтопереробник Індії – Indian Oil Corp – запланував постачання 3-4 вантажів російської нафти після 5 грудня. У зв'язку з чим, наголошують автори матеріалу, один з високопосадовців міністерства нафти зазначив: нині країна отримує нафту "на основі запланованих поставок".

"Нехай контури механізму обмеження цін будуть остаточно визначені. Після цього ми ухвалимо рішення", – зазначив він.

Сам же план обмеження цін включає для країн G7 ("Великої сімки") відмову в страхуванні нафтових вантажів, вартість яких перевищує ще не визначену межу цін на нафту та нафтопродукти. А крім того, відмову від:

  • фінансування таких вантажів;
  • надання брокерських, навігаційних та інших послуг.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...