Оце так! ЄС хоче пом'якшити покарання для країн за допомогу Росії в обході санкцій

ЄС планує в 11-му санкційному пакеті пом'якшити покарання для третіх країн за допомогу Росії в обході санкцій. Згідно з останньою версією 11-го пакету санкцій, переглянутою POLITICO, покарання третіх країн за допомогу Росії в обході санкцій розглядається як "виняткові, крайні заходи", передають Патріоти України.

Це пов'язано з побоюваннями, висловленими кількома країнами ЄС, зокрема, Німеччиною, щодо того, що такий механізм завдасть шкоди дипломатичним відносинам і навіть приведе країни в обійми Росії і Китаю. Згідно з більш ранньою версією документа від 5 травня, з яким ознайомився POLITICO, замість ударів по країнах, які дозволяють реекспорт підсанкційних товарів в Росію, Берлін пропонує зосередитися на компаніях.

Остання версія пропозиції про санкції передбачає більш обережний і покроковий підхід, перш ніж застосовувати санкції до третіх країн. Натомість він класифікує такі кроки як "виняткові, крайні заходи". І, в якості останньої зміни проекту, комісія повинна буде продемонструвати, що "вжиті альтернативні заходи виявилися неефективними", перш ніж карати треті країни.

За словами трьох дипломатів ЄС, країни ЄС тепер сподіваються укласти угоду по пакету на наступному тижні. Консультації пройдуть перед наступним обговоренням посланцями ЄС 7 червня. "Домовленість близька", - сказав один з них, додавши, що точні терміни "все ще важко передбачити".

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...