Паливна криза в Британії набирає оберти: Дизель крадуть із баків авто, почалася мобілізація військових

У Великій Британії на тлі паливної кризи злодії просвердлюють дірки в припаркованих машинах і крадуть дизпаливо. Уряд почав мобілізацію військових для стабілізації ситуації в країні, передають Патріоти України.

Британець Шадрак Олалоко показав, як його бак повністю спустошили вандали, просвердливши дірку в машині, припаркованій на під'їзній доріжці. "Вони зробили дірку в моєму баку. Ви бачите? Вони зробили дірку і злили все дизельне пальне. Повний бак дизельного пального. Вони злили все і потім пішли", – цитує Олалоко Dailystar.

Ще до цього в мережі з'явилося відео, де між британцями стався конфлікт через пальне, який переріс у бійку. На кадрах, зроблених за межами АЗС Esso в Сідлшемі (графство Західний Сассекс), видно, що дві групи чоловіків, стоячи в черзі, розпочали справжню бійку.

Чому відбувається паливна криза?

Дефіцит пального в мережах АЗС у Великій Британії пов'язаний із тим, що країна зіткнулася з кризою у сфері автомобільних перевезень. Водіїв для транспортування різних товарів просто не вистачає. За даними асоціації автомобільних вантажоперевезень, наразі не вистачає близько 100 тис. водіїв вантажівок.

Про проблему вже говорять у великих компаніях. Наприклад, Shell перескеровує постачання на острів, у BP говорять про перебої з ввезенням пального щонайменше на 50 заправних станціях по всій країні.

Як реагує британська влада?

Уряд вже ухвалив рішення спростити проведення іспитів для водіїв з-за кордону. Так Велика Британія може дозволити тисячам європейських далекобійників тимчасово працювати у своїй країні, пише Bloomberg.

Міністр підприємництва, енергетики та промислової стратегії Великої Британії Квазі Квартенг повідомив у своєму Twitter, що уряд приводить армію в стан підвищеної готовності через паливну кризу.

Зазначається, що в разі необхідності армійські водії будуть розвозити пальне по заправних станціях. "У той час як паливна промисловість очікує, що попит повернеться до нормального рівня в найближчі дні, ми правильно робимо цей попереджувальний крок", – додав Квартенг.

Окрім того, Міносвіти виділить до 10 млн фунтів стерлінгів у створення навчальних курсів для підвищення кваліфікації. Це дозволить навчити ще 3 тис. осіб для водіння вантажних автомобілів. Також очікується, що ще тисяча осіб пройде навчання на курсах, доступних на місцевому рівні, які фінансуються з держбюджету на освіту дорослих.

Окрім цього, очевидці в Twitter уже публікують відео і фото, як біля АЗС із машин шикуються черги. До речі, EG Group, британський роздрібний торговець, через такий ажіотаж ввів ліміт на продаж бензину в 30 фунтів на людину.

Варто зазначити, що ціни на газ в Європі встановили новий рекорд, уперше в історії перевищивши $1000. Одночасно з цим нафта на світових ринках подорожчала до максимуму за 3 роки. Європа вже зіткнулася з наслідками енергокризи: закриваються енергетичні компанії і заводи, підвищуються тарифи для населення. Українці теж відчують зміни, але не в платіжках за комуналку – замість цього в країні можуть подорожчати продукти та інші товари.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...