Перерахунок пенсій в Україні: Кому підвищать виплати на кілька тисяч гривень

З 1 січня 2024 року в Україні відбудеться збільшення розміру пенсій для чотирьох категорій українців. Ці зміни стосуватимуться тих, хто отримує максимальні та мінімальні пенсії, має право на додаткові виплати за довгий стаж і тих, хто виконав умови за стажем і досяг віку 65 років. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. Підвищення торкнеться щонайменше кількох мільйонів пенсіонерів, передають Патріоти України.

Однак варто зазначити, що розмір збільшення залежатиме від умов, на яких українці вийшли на заслужений відпочинок.

Українці з мінімальними пенсіями. Люди, які нині претендують на мінімальну пенсію, отримуватимуть додаткові виплати з 1 січня. Їхня пенсійна допомога збільшиться з 2093 до 2361 гривень.

Українці з максимальними пенсіями. Такі виплати збільшаться одразу на кілька тисяч гривень. Зараз українці з максимальними пенсіями отримують 20 930 грн. А з нового року їхні виплати збільшаться вже до 23 610 грн.

Українці зі стажем понад норму. В Україні передбачена доплата до пенсії в розмірі 1% прожиткового мінімуму для непрацездатних за кожен додатковий рік відпрацювання. Для чоловіків необхідно мати стаж у 35 років, а для жінок — 30 років. Починаючи з 1 січня, надбавка за кожен рік збільшиться з 20,9 до 23,6 гривень.

Українці, які виконали норму за стажем і досягли 65-річчя. Відповідно до закону, пенсія для таких українців має становити не менше 40% мінімальної зарплати. З 1 січня мінімальна зарплата збільшиться з 6700 до 7100 гривень. Відповідно, гарантований розмір пенсії для цих громадян збільшиться з 2680 до 2840 гривень.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...