Підвищення тарифів на світло, газ і воду: Коли українцям очікувати збільшення цін у платіжках

Журналісти розібрались, чи очікувати українцям підвищення цін на комунальні послуги та коли це станеться. Інформацію про це зібрало медіа NV у матеріалі від 24 жовтня, передають Патріоти України.

Комуналка в Україні — тарифи на електроенергію

За світло у листопаді українці платитимуть стільки ж, скільки платили у жовтні. Востаннє ціна була підвищена у червні.

Усі споживачі платять за єдиним тарифом — 2,64 гривні за кіловат-годину. Ціна гарантовано не зміниться до початку 2024 року. Окрім того, у Міненергетики обіцяли продовжити дію тарифу до кінця опалювального сезону.

Проте громадяни можуть зменшити суму в платіжках. Зекономити можна, якщо перенести основне навантаження на мережу на нічні години. Зокрема, за використання двозонного лічильника вночі один кіловат коштуватиме 1,32 гривні.

Комуналка в Україні — тарифи на воду

Підвищення цін на водопостачання поки не обговорювалось, тож ціна на цю послугу у листопаді також не зміниться.

У липні тарифи мали зрости — в середньому на 32%, тоді сума в платіжках за водоспоживання сім’єю на 2-3 людини становила б приблизно на 62 грн/міс більше. Однак плани про підвищення розкритикували, і їх скасували.

Комуналка в Україні — тарифи на газ

Ціна на газ не зміниться для споживачів до кінця опалювального сезону. Нині природний газ коштує 7,96 гривні за кубометр.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...