Планують скоро масове виробництво: Китайці представили найбільшу в світі вітряну турбіну

Китайці вчаться у європейців і американців, а потім планомірно видавлюють їх з ринку.

Китайська компанія MingYang Smart Energy представила найбільшу в світі вітряну турбіну MySE 16.0-242. Її потужність становить 16 МВт. Вона оснащена гібридним приводом, повідомляють Патріоти України.

Новий вітрогенератор розрахований на роботу в умовах сильних вітрів і є стійким до тайфунів (клас IEC TC), заявляє компанія. Довжина лопатей становить рекордні 118 метрів, а діаметр ротора (окружності, описуваної лопатями) 242 метра.

Машина здатна виробляти 80000 МВт * год електроенергії на рік. Це на 45% більше, ніж попередня офшорна турбіна MingYang, MySE 11.0-203 потужністю 11 МВт.
У порівнянні з виробництвом електроенергії на основі вугілля, одна MySE 16.0-242 дозволить знизити викиди CO2 на більш ніж 1,6 мільйона тонн протягом свого розрахункового 25-річного терміну служби, підрахувала компанія.
Вага гондоли MySE 16.0-242 є конкурентоспроможною і становить менше 37 тонн на МВт, стверджує виробник. У порівнянні з більш важкою гондолою, невелика маса дозволяє більш ефективно використовувати конструкцію вежі і фундаменту, що призводить до меншої кількості закуповуваних матеріалів і зниженні витрат на логістику.
У новій моделі вся силова електроніка і трансформатор середньої напруги були переміщені в гондолу, що спростило прокладку кабелів і підвищило зручність обслуговування системи. Повітронепроникна конструкція захищає гондолу від корозії.
Компанія планує встановити прототип турбіни в першій половині 2023 року і почати серійне виробництво в першій половині 2024 р. До сьогоднішнього дня найбільшою вітряною турбіною була модель V236 потужністю 15 МВт від Vestas.
Вихід на ринок нової турбіни MingYang зайвий раз підкреслює надзвичайно швидкий розвиток технологій відновлюваної енергетики в КНР. Китайці вчаться у європейців і американців, а потім планомірно видавлюють їх з ринку. Вони практично повністю монополізували свій внутрішній ринок наземної вітроенергетики, а тепер намагаються обійти іноземних конкурентів і в офшорній вітроенергетиці.
Більш того, китайські виробники не хочуть обмежуватися домашнім ринком і будують плани глобальної експансії. MingYang заявляє, що прагне до розширення своєї глобальної присутності та обслуговування клієнтів на всіх основних ринках морської вітроенергетики, включаючи Європу, Америку і Азіатсько-Тихоокеанський регіон. В рамках своєї глобальної стратегії MingYang відкрила бізнес і інженерний центр в Гамбурзі, Німеччина, а також вивчає можливість розвитку виробничих потужностей за кордоном.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...