Платіжки за світло в Україні можуть злетіти до небес: Як хочуть перерахувати тарифи на електроенергію

В Україні вже з квітня можуть підвищити вартість електроенергії для населення. Пропонують кілька схем підвищення тарифів, за однією з них вони зростуть у два рази - з нинішніх 1,44 грн/кВт-год до 2,8 грн/кВт-год, передають Патріоти України.

Як йдеться у матеріалі UBR, можливе навіть повне скасування фіксованих тарифів і переведення побутових споживачів на вільне ціноутворення.

Необхідність збільшення тарифів влада пояснює кількома причинами, головна з яких гостра потреба відновлення пошкодженої в результаті російських атак енергетичної інфраструктури до наступного опалювального сезону. А на це необхідні величезні суми.

Впровадити повноцінний ринок для електроенергії в Україні хотіли ще до повномасштабної війни. І ось обстріли енергетичної інфраструктури та зростання собівартості комунальних послуг знову повернули до порядку денного питання підвищення тарифів.

Зараз розглядають кілька концепцій підвищення тарифів, найрадикальніша - зростання цін одразу до ринкового рівня. За іншими схемами пропонується запровадити графіки поетапного підвищення.

"Всього існує чотири варіанти підвищення тарифу", - сказав UBR перший заступник голови Комітету ВР з питань енергетики та ЖКГ Олексій Кучеренко.

Так, за одним з них для невеликих обсягів споживання передбачається тариф у 2,8 грн/кВт-год, а для великих можуть встановити ринкову ціну. Ще одна схема - встановити для всіх споживачів єдиний тариф у 2,8 грн за кіловат.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...