Податки сплачують лише бідні, "л*хи" та "боягузи"? В Україні, виявляється, тисячі компаній мають "кіпрське коріння"

Український бізнес загруз в "офшорній оптимізації" і ті, хто заганяє його туди надмірними податками та продажними судами самі використовують "тихі гавані" податкового "раю", як головний "нелох країни", що не поспішає з фінансовими та правовими реформами

В Україні понад 6 тисяч юридичних осіб мають серед засновників чи бенефіціарів кіпрські компанії. У приватних акціонерних товариствах "кіпрський слід" помітний у щоп’ятнадцятій ПрАТ. Про це йдеться у дослідженні бізнес-зв'язків між Україною та Кіпром, яке провели аналітики YouControl, зазначають Патріоти України.

Юристи пояснюють присутність кіпріотів у акціонерних товариствах тим, що це – відголоски приватизації ще 90-х років. Переважно за такими фірмами стоять українські олігархи

"Проаналізувавши виручку підприємств із присутністю кіпрського капіталу, помітно, що майже третина компаній у цьому списку – малий бізнес із показниками виторгу до двох мільйонів євро. А от великий та середній бізнес із доступними показниками займають лише шосту частину, розподілившись порівну", – йдеться у дослідженні.

Найбільше кіпрську юрисдикцію використовують у сфері нерухомості, де працює 1896 компаній, з яких 1302 займається управлінням нерухомістю, а 594 – будівництвом.

У торгівлі з 1116 досліджених компаній лише 163 вказували діяльність у роздрібному сегменті, решта – оптовики та посередники у оптовій торгівлі будь-якими товарами – від автомобілів та машинного устаткування до алкоголю чи одягу.

Найбільш роздробленим виявився фінансовий сегмент. Із 326 компаній 107 надають фінансові послуги, 66 здійснюють діяльність у сфері цінних паперів, 44 – це страхувальники, а 34 компанії пропонують різні фінансові послуги.

Ще 39 фірм – це різноманітні трасти і фонди, 31 компанія надає послуги лізингу, стільки ж – інші види кредитування. Також кіпрське коріння знайшлося у п’яти бюро кредитних історій.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...