Помста за... алфавіт: Росія заборонила ввезення молока з Киргизстану

На тлі масових антиросійських санкцій, введених у зв'язку з вторгненням РФ в Україну, агресор призупинив ввезення молочних продуктів з Киргизстану, передають Патріоти України.

Рішення було ухвалено після того, як депутати киргизького парламенту запропонували перевести національний алфавіт з кирилиці на латиницю.

Законодавці відзначали, що,"споконвічно киргизькі слова кирилицею пишуться неправильно". Ініціативу підтримав голова Національної комісії з державної мови при президенті Канибек Осмоналієв.

У Россільгоспнагляду РФ офіційною версією відмови від імпорту молока називають проблеми з якістю продукції. Як заявили у відомстві агресора, дане рішення було ухвалено після перевірки киргизьких молочних продуктів і ферм. Вона нібито виявила, що місцеві компанії "неефективно" контролюють якість продукції. Однак, в чому саме полягали проблеми не зазначається.

Комуналка в Україні виросте ще сильніше: У НБУ дали прогноз, що подорожчає швидше

вівторок, 7 травень 2024, 7:30

У найближчі кілька років українці зіткнуться із черговим подорожчанням комунальних послуг. При цьому через складну ситуацію в енергетиці вартість електроенергії зростатиме швидше, ніж решта послуг ЖКГ. Про це заявили аналітики Національного банку Украї...

Варто знати: Коли банк зобов'язаний повернути гроші, які зникли з рахунку

вівторок, 7 травень 2024, 6:49

В Україні більшість шахрайських схем відбувається з вини самої жертви. Шахраї за допомогою шкідливих лінків, обманюючи жертв, одержують банківські дані. При цьому банки не компенсують втрати, отримані внаслідок шахрайських дій. У деяких випадках таку к...