Повернення "ПриватБанку" Коломойському призведе до дефолту України, - політтехнолог

У разі перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського олігарх Ігор Коломойський може отримати назад у свою власність ПриватБанк, що призведе до втрати Україною 7-8 мільярдів доларів – а це приблизно річний бюджет на оборону і безпеку нашої країни. Про на телеканалі "Прямий" заявив політтехнолог Віктор Уколов, зазначають Патріоти України.

Політтехнолог нагадав, що зараз триває суд за позовом Ігоря Коломойського щодо визнання приватизації ПриватБанку незаконною, а 18 квітня розпочинаються судові дебати у цій справі, які передують винесенню рішення.

"Тому те, що Коломойський заявив, що він проти повернення йому ПриватБанку, а претендує лише на те, щоб йому повернули 2 мільярди доларів, це може означати, що олігарх хоче і повернути ПриватБанк, і забрати ще 2 мільярди зверху.

Зрозумійте. 7-8 мільярдів доларів – це приблизно оборонний бюджет України, а якщо їх вийняти з державного бюджету у разі перемоги Зеленського, то наступить жахлива ситуація. Ми постанемо перед перспективами дефолту, адже наступного року Україну має повернути 12,7 мільярдів доларів боргів зовнішнім кредиторам.

Таким чином нам доведеться або оголосити дефолт, або позичати ці гроші у Росії, як це робив Янукович. Така ситуація призведе до величезного падіння гривні, а раз так станеться, то витрати на оборону і безпеку будуть різко обрізані. І завершитися це може надзвичайно жаливи подіями", - зазначив експерт.

Він також додав, що у разі перемоги Зеленського на виборах, судову систему може бути повернено під контроль Адміністрації президента, як за часів Віктора Януковича, а тому суд у справі ПриватБанку може винести рішення на користь Коломойського, який і веде коміка на виборах.

Зазаначимо, як раніше повідомив ЗМІ Ігор Коломойський, він хоче повернути 2 млрд доларів капіталу ПриватБанку, а від самої фінансової установи може відмовитися.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...