Причина дуже поважна: NASA відкладає політ на Місяць

Американське космічне агентство НАСА заявило про те, що змушене відкласти політ на Місяць, запланований на 2024 рік. В доповіді генеральної інспекції агентства йдеться про те, що політ буде відкладений через неготовність скафандрів, передають Патріоти України.

Фахівці НАСА повідомили, що очікували перші два скафандра до осені 2024 року, проте через нестачу фінансування, пандемії коронавіруса і технічних проблем на цей термін скафандри виготовлені не будуть. Фахівці підкреслили, що створення скафандрів є дуже складним процесом. Спочатку потрібно надати дизайн, потім все протестувати і створити випробувальний варіант. Тільки після цього виготовляються справжні скафандри, потім їх потрібно продемонструвати, створити ще один демонстраційний скафандр для МКС і два скафандра для польоту на Місяць.
За оцінками представників НАСА, ці скафандри будуть готові не раніше весни 2025 року. Крім того, виникли й інші проблеми. Зокрема, очікується зміна термінів розробки надважкої ракети-носія. На перенесення дати польоту на Місяць також можуть вплинути протести приватних космічних компаній, які не змогли отримати контракт на участь в цій грандіозній місії.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...