ПриватБанк встановлює нові умови клієнтам: Хто не зможе переказати гроші або зняти готівку з кредитки

ПриватБанк змінює правила використання кредитних коштів для деяких клієнтів. Якщо банку здається, що операції можуть бути з високим ризиком або клієнт має складнощі з погашенням боргу, йому можуть заборонити переводити кредитні кошти або знімати готівку з кредитки, передають Патріоти України.

Про це у банку розповіли у відповідь на скаргу клієнта на профільному форумі Мінфін. Як розповів клієнт банку, він не зміг перевести кредитні кошти зі своєї картки на іншу картку. Також виявилося, що він більше не може знімати з неї готівку. Щоправда, все ще є можливість сплачувати за покупки кредитними коштами.

"Якби через війну, але війна вже майже рік іде і все працювало. Прострочень ніколи не було ідеальна кредитна історія", - поскаржився клієнт. У відповідь у банку зазначили, що постійно переглядають умови використання кредитних коштів (як і розмір кредитного ліміту). І при цьому враховують сотні показників.

"Кредитна історія також враховується, проте це не єдиний і не головний фактор, адже кожен із показників має свою вагу і впливає на кінцеве рішення. При знятті такого обмеження банк надсилає повідомлення", – зазначили у ПриватБанку.

До речі, якщо банку здасться, що клієнт використовує свій рахунок для сумнівних операцій, картки можуть заморозити навіть без попередження. Це правило стосується не лише "Привату", а всіх українських банків.

Українцю перерахували платіжку за газ і змусили доплатити майже 62 тис. грн: Що треба знати

вівторок, 7 травень 2024, 0:24

Довгинцівський районний суд Кривого Рогу зобов'язав відповідача доплатити за газ майже 62 тис. грн. Під час перевірки його лічильника встановили порушення. Про це йдеться в матеріалах судової справи, передають Патріоти України. Так, проведено експерт...

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...