Путін з Рогозіним швидше заплигали на батуті: У США з'явився вже третій конкурент SpaceX Ілона Маска, котрий успішно завершує збірку свого космічного корабля (фотофакти)

Згідно з чинним контрактом з NASA, Sierra Nevada повинна здійснити шість рейсів з доставки вантажів на МКС.

Компанія Sierra Nevada отримала в своє розпорядження основний структурний елемент корпусу першого льотного екземпляра космоплана Dream Chaser. З цієї нагоди була проведена спеціальна церемонія на заводі в Колорадо, де буде проводитися подальша збірка космічного корабля, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Корпус Dream Chaser виготовлений на підприємствах Lockheed Martin з композитних матеріалів з керамічним теплозахистом. Його довжина становить 9 м, ширина - 4,5 м, висота - 1,8 м, а маса - близько тонни. Всередині буде розташовуватися герметичний відсік, призначений для доставки вантажів на МКС і їх повернення з орбіти на Землю.
У грудня 2019 - січні 2020 р Sierra Nevada розраховує отримати від Lockheed Martin крила космоплана і зможе приступити до його фінальної збірки. До весни 2021 року компанія планує завершити інтеграцію всіх систем Dream Chaser і провести всі необхідні льотні випробування, після чого корабель буде готовий до своєї першої місії. Попередньо вона запланована на вересень 2021 р. Згідно з чинним контрактом з NASA, Sierra Nevada повинна здійснити шість рейсів з доставки вантажів на МКС.

Запуск Dream Chaser буде здійснюватися за допомогою нової ракети Vulcan. Sierra Nevada вже уклала відповідну підготовчу роботу з альянсом ULA. Завдяки складним крилам космоплан не треба закріплювати збоку носія, як багаторазові кораблі системи Space Shuttle, а можна розміщувати прямо під головним обтічником.

Dream Chaser зможе доставити на борт МКС 5 тонн припасів в герметичному відсіку і ще до 500 кг - в негерметичному відсіку. Стиковка з орбітальним комплексом буде здійснюватися за допомогою роботизованого маніпулятора SSRMS (Canadarm2). При поверненні на Землю апарат повинен сідати на ЗПС як літак, несучи на борту до 1850 кг вантажу. Ще 3400 кг можуть бути розміщені в відсіку, який перед сходом космоплана з орбіти відокремиться і згорить в земній атмосфері.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...