Ракета будується, потрібний і стартовий майданчик: Українська компанія спорудить космодром на Херсонщині

Керівник компанії Space Logistics Дмитро Легеза В Україні заявив, що збирається побудувати в Україні космодром, повідомляють Патріоти України з посиланням на в інтерв’ю LIGA.net .

“Основне завдання, яке ми перед собою поставили — побудувати космодром на території України. Для цього ми протягом перших трьох-чотирьох місяців ходили по різних організаціях, заводам, щоб офіційно зробити аналіз можливості такого будівництва”, – сказав він.

Тетяна Люлька, керуючий партнер Space Logistics, нагадала, що стартова ціна такого проєкту починається від $50 млн.

Зазначимо що КБ “Південне” розробляє ракету-носій ЦИКЛОН-1М для вітчизняного космодрому та підтверджує технічну можливість розміщення стартового комплексу на території України.

Глава Space Logistics зазначив, що зараз компанія працює над загальним питанням можливості побудови космодрому.

“Коли я тільки почав ставити ці питання розуміючим людям, то очікував, що мене піднімуть на сміх. Але все сприймали серйозно. Виявилося, питання ніхто не вивчав — просто не було потреби, оскільки був Казахстан з Байконуром”, – говорить Легеза.

Також в Space Logistics розповіли про пошук “оптимальної локації” для побудови космодрому. “Локацією була обрана Херсонська область”, – сказав Легеза.

А як же "Вєлічіє"? - За рівнем життя Росія вже через три роки впаде нижче не лише Казахстану але і Туркменістану – МВФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:15

Російські заробітчани в середньоазійських республіках - перспектива кошмар котрої скрепоносці уявити поки не можуть. Найближчими роками Росія продовжить втрачати позиції в рейтингу країн світу за рівнем життя, прогнозує Міжнародний валютний фонд. Як пи...

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...