РФ готується до терактів на АЕС Білорусі: В ISW оцінили, чи вступить армія Лукашенка у війну після провокацій

Можливі провокації РФ на білоруській АЕС "Островець" навряд чи змінять фактори, стримують готовність диктатора Олександра Лукашенка вступити у війну від імені Росії. Таку думку висловили американському Інституті з вивчення війни, передають Патріоти України.

В ISW нагадали, що українська розвідка попередила по наміри російських спецслужб здійснити кілька терактів на критично важливу інфраструктуру Білорусі, намагаючись змусити білоруську армію вступити у війну в Україні. ГУР також повідомляв, що російські спецслужби, традиційно, звинувачуватимуть в атаках Україну та країни НАТО, щоб прискорити залучення білоруських військових до війни Росії в Україні.

Раніше ISW оцінювало, що вступ Білорусі у війну залишається дуже малоймовірним через значний внутрішній ризик, який це залучення створить для режиму Лукашенка. "Потенційні атаки під хибним прапором навряд чи змінять внутрішні фактори, які, як продовжує оцінювати ISW, стримують готовність Лукашенка вступити у війну від імені Росії", - йдеться в повідомленні.

Загроза з боку Білорусі

Білорусь від 24 лютого бере участь у війні проти України. Режим Лукашенка надав Путіну територію Білорусі для армійців, які пішли в наступ на Київ. З території РБ окупаційні війська регулярно запускають по Україні ракети й іранські дрони.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...