Росія скоротила свій видобуток нафти на 700 тис. барелів на добу, - західні ЗМІ

У Росії видобуток нафти в березні впав приблизно на 700 тисяч барелів на добу, що значно більше, ніж оголошений план скорочення на 500 тисяч, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє Bloomberg, ця цифра не узгоджується з даними про морський експорт країни та постачання на внутрішні нафтопереробні заводи в березні. Ці фактори посилюють невизначеність щодо того, скільки нафти насправді видобуває РФ.

За словами джерела, загальний обсяг видобутку сирої нафти та конденсату в Росії минулого місяця становив у середньому 1,413 млн тонн. За підрахунками Bloomberg, це еквівалентно 10,36 млн барелів на добу в порівнянні з 11,1 млн барелів у лютому.

Минулого року РФ засекретила свою нафтову статистику через її "делікатний" характер. Через це складно оцінювати реалізацію скорочень постачань, крім запевнень представників енергетичного сектора.

Однак в результаті таких дій, спостерігачі за Росією почали стежити за національним морським експортом нафти та внутрішніми темпами переробки нафти, щоб таким чином оцінити видобуток сирої нафти. Проте обидва індикатори не показали видимого зниження минулого місяця.

Bloomberg проаналізувало національні галузеві дані та відстеження суден, середні обсяги завантаження сирої нафти в країні за чотири тижні до 31 березня були найвищими з червня, тоді як російські нафтопереробні заводи зберегли свою пропускну спроможність приблизно на одному рівні.

Долар по 50 грн? У Мінекономіки пояснили, чого чекати від курсу найближчим часом

понеділок, 29 квітень 2024, 9:58

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Що буде із субсидією, якщо дружина з дітьми за кордоном, а чоловік залишився в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 9:55

Нерідко українські сім'ї стикаються з питанням: що буде із субсидією, якщо дружина і дитина за кордоном, а чоловік залишився, передають Патріоти України. У Пенсійному фонді пояснили, що до складу домогосподарства включаються всі особи, які зареєстров...