"Роскосмос" смоктатиме лапу: У США заявили про кінець епохи "Союзів"

Левову частку доходів російській космічній галузі приносять іноземні замовлення, особливо американські. Тепер клієнти уходять до Ілона Маска та в інші проекти.

Пуск середньої ракети «Союз-2.1а" з пілотованим космічним кораблем «Союз МС-17» став, ймовірно, останнім, за який НАСА заплатило «Роскосмосу». Про це пише SpaceNews, передають Патріоти України.

Американське видання зазначає, що ця обставина свідчить про «кінець епохи для НАСА», яке тепер для доставки астронавтів на Міжнародну космічну станцію (МКС) буде використовувати не «Союз МС-17», а власні космічні кораблі Crew Dragon і CST-100 Starliner.
SpaceNews впевнене, що в майбутньому НАСА продовжить користуватися російськими «Союзами МС», а «Роскосмос» після проходження сертифікації американськими космічними кораблями почне використовувати американські Crew Dragon і CST-100 Starliner. Видання зазначає, що в такому випадку США не будуть платити Росії за змішані екіпажі на «Союзі МС». SpaceNews повідомило також, що за останню пускову послугу НАСА заплатило «Роскосмосу» 90,25 мільйона доларів.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...