Саудівська Аравія подбала: Держоблігації РФ впали до рівня "чорного вівторка" 2014-го, Жириновський напророкував країні долю СРСР

В разі подальшої відмови Кремля від угоди з ОПЕК + ціна на нафту може обвалитися до 20 доларів за барель, що обрушить курс до 90 рублів за долар.

Кремль відмовою від угоди з ОПЕК + влаштував катастрофу економіці Росії. Це обвалило ціни на нафту до 29-річного мінімуму нижче 30 доларів за барель, потягнувши за собою російський рубль і держоблігації. Про це йдеться в статті російського видання Finanz.ru, передають Патріоти України.

Потік іноземних інвестицій, який заходив в РФ і підтримував курс рубля, різко скоротився. У вівторок, 10 березня, торги на Московській біржі закінчилися рекордним за останні 5 років обвалом цін на боргові папери уряду Росії - аж на 3,03%. Гірше було тільки в 2014 році.

Топ-менеджер "Райффайзен Капітал" Станіслав Токуда зазначив, що російський ринок зараз перебуває в шоковому стані і не розуміє, що робити далі. "Ринок держборгу, а з ним - і курс рубля сидять на «пороховій бочці» розміром 3 трильйони рублів - це обсяг облігацій на руках у іноземних інвесторів", - зазначає видання. Зараз через обвал цін іноземні інвестори, які вклалися в держборг РФ, несуть капітальні збитки. Вони активно продають держпапери, що ще більше послаблює російський рубль.

Так, до вечора 10 березня на МосБіржі курс долара виріс ще на 5% - до 72 рублів. Євро подорожчало аж на 5,3% до 81,62 рубля. Поки нацвалюта Росії тримається виключно за рахунок підтримки Центробанку РФ. Експерти попереджають, що в разі подальшої відмови Кремля від угоди з ОПЕК + ціна на нафту може обвалитися до 20 доларів за барель, що обрушить курс до 90 рублів за долар. Такий варіант дуже вірогідний. Справа в тому, що Саудівська Аравія після демаршу Кремля з угодою пішла на принцип. Вона наростила видобуток нафти, що і обвалило ціни на нафту.

Кремль, ймовірно, усвідомив свою помилку і вже анонсував нову зустріч ОПЕК. Однак Саудівська Аравія відмовилася. Більш того, з'явилися інсайди, що Ер-Ріяд опрацьовує сценарій з обвалом цін на нафту до 10 доларів за барель. Кремль вже, очевидно, в паніці. Лідер ЛДПР Володимир Жириновський написав в Twitter, що Саудівська Аравія хоче влаштувати РФ сценарій розвалу Радянського Союзу.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...