Що буде з курсом долара в Україні через 3 роки: Кабмін поділився прогнозами

Кабмін України прийняв два важливих для економіки документа: прогноз економічного і соціального розвитку України та Бюджетну декларацію на 2022 - 2024 роки. Вони покликані поліпшити економічні показники країни. Про це йдеться на офіційному сайті українського уряду, повідомляють Патріоти України.

Згідно з прогнозом, Кабмін за наступні три роки планує вийти на стійкий тренд зростання економіки в 5% в рік, що дозволить підвищити зарплати і пенсії. Очікують в уряді і повернення таргета інфляції до 6,2% в 2023 році, а через рік - уже до 5%. Планується досягнення макроекономічної стабільності з курсом долара в межах 28 - 29 гривень. Варто зазначити, що на сьогоднішній день гривня і євро демонструють стійкість. У травні нацвалюта України навіть злегка зміцнилася по відношенню до долара (до 27,52 грн / дол) і євро (до 33,56 грн/євро).

На думку експертів, червень на валютному ринку обіцяє бути стабільним. Єдине, що може сколихнути його - це новий транш МВФ у розмірі $ 2,7 млрд. І ця подія тільки зміцнить гривню. Економіст "Альфа-Банку" Олексій Блінов повідомив виданню Тhe page, що червневий прогноз з приводу гривні "помірно позитивний". "Зараз все стабільно", - запевнив експерт. Він підкреслив, що навіть новина про рішення МВФ відкласти валютний транш Україні не похитне серйозно ситуацію. Очікуються лише незначні коливання курсу гривні.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...