Скільки ще в Україні відключатимуть світло: Міністр енергетики окреслив терміни

Відключатимуть електроенергію в Україні точно до закінчення опалювального періоду. Причина – значні пошкодження генерації та систем передачі електроенергії. Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко. Він зазначив: головною метою у зв'язку з цим є забезпечення контрольованості та прогнозованості відключень, передають Патріоти України.

"Основна наша мета – зробити, щоб відключення були плановими та прогнозованими. Щоб споживачі чітко розуміли, коли буде відключена електроенергія, а оператори систем розподілу дотримувалися графіків", – розповів міністр.

При цьому він визнав: графіки в Україні порушуються. Насамперед, з боку операторів систем розподілу. "Тому ми вживаємо заходів, у тому числі щодо керівників", – зазначив Галущенко. Також він пообіцяв, що інформація про порушників із конкретними прикладами буде публічною.

Загалом, зазначив міністр, енергетики вже напрацювали пакет рішень для забезпечення стабільної роботи системи в умовах постійних обстрілів. Причому як генерації електрики, так і її передачі.

"Наша енергосистема протягом майже 3 місяців працює під постійними систематичними обстрілами. Тому вже є набір технічних рішень, щоб забезпечити стабільність її роботи. Це стосується і генерації, і передачі електроенергії. Впевнений, що система втримається і при подальших можливих ударах", – зазначив Галущенко. Водночас можливості повного блекауту в Україні заперечувати він не став. Хоча й наголосив: можливість ця – теоретична.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...