"Склалася критична ситуація": У Раді пояснили зліт цін на м'ясо в Україні

Ціни на м’ясо в Україні значно зросли через те, що більшість великих сільськогосподарських підприємств опинились у зоні бойових дій. Про це повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Данило Гетманцев на своїй сторінці в Facebook, за підсумками зустрічі з Асоціацією "М’ясної галузі" України, передають Патріоти України.

За його словами, на зустрічі обговорювались питання щодо зростання цін на м’ясо, розблокування імпорту генетики свиней та подальшого стимулювання розвитку м’ясної галузі.

"На жаль, в м’ясній галузі і галузі свинарства України склалася критична ситуація, яка впливає на основу національної продовольчої безпеки України в період війни", - повідомив він.

Гетманцев зазначив, що внаслідок військової агресії Росії суттєва частина великих сільськогосподарських підприємств, що займаються вирощуванням свиней та переробкою м’яса, опинились у зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях ("АПК-Інвест", Агрокомбінат "Слобожанський", "М’ясокомбінат М'ясний", "Салтівський м’ясокомбінат", Східно-Український мʼясокомбінат та інші).

"Усі пропозиції будуть взяті до уваги в роботі над планом відновлення України", - уточнив голова комітету. Крім того, представникам Асоціації також запропонована можливість складення переліку фахових пропозицій щодо розв'язання актуальних проблем.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...