Скрепи дуже розчарували: Гватемала вимагає від Росії повернути кошти, витрачені на її вакцину

Міністр охорони здоров’я Гватемали Амелія Флорес повідомила, що уряд попросив Росію повернути аванс, виплачений за поставки вакцини від коронавірусу “Супутник V”, оскільки препарат не надійшов в країну, повідомляють Патріоти України з посиланням на місцеве видання Republica.

“Ми просимо повернути гроші згідно з пропозицією. І якщо у них пізніше буде можливість продати її, ми оплатимо за фактом поставки”, — сказала міністр, слова якої наводить Republica.

Йдеться про 614,5 мільйона гватемальських кецалів (близько шести мільярдів рублів або 83 млн доларів США), які Гватемала заплатила за купівлю 16 мільйонів доз вакцини. Перші партії “Супутника” в Гватемалу надійшли в травні. Всього в країну надійшли 150 тисяч доз вакцини.

У Російському фонді прямих інвестицій (РФПІ), який займається експортом російської вакцини, цю інформацію з самого початку не коментували. Пізніше представник РФПІ підтвердив федеральному агентству ТАСС, що партія препарату, як очікується, буде доставлена в країну найближчим часом. “Ще один літак з вакциною „Супутник V“ повинен прибути в Гватемалу на цьому тижні. Ще один борт з вантажем вакцини прибуде вже на початку наступного тижня в рамках виконання контрактних зобов’язань”, — заявили у фонді.

Довідка

Згідно зі статистикою ВООЗ — у Гватемалі 291 595 випадків захворювання, жертвами стали 9 050 осіб.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...