"Спірне питання": Стефанчук припустив, чи працюватиме економічне бронювання від військової служби

Економічне бронювання від військової служби залишається спірним питанням. Однак воно навряд чи спрацює. Про це сказав спікер ВР Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Як пригадав Стефанчук, у 12 чи 13 столітті в Англії існував такий собі "податок на боягузтво". Тоді платили певні кошти, щоб не йти в рицарі.

"І цей податок був у багатьох країнах. Я не знаю історично країну, де це спрацювало. Це моє бачення", – зауважив глава Уряду.

Водночас Стефанчук визнає: на одного українського захисника повинно бути вісім цивільних осіб, які економічно забезпечать його утримання. Таку думку раніше озвучував прем'єр-міністр Денис Шмигаль, наголошуючи, що насамперед бронь мають отримати люди, які забезпечують життєдіяльність країни. Йдеться про підприємства критичної інфраструктури й так далі.

"Також вивчаються питання сплати податків, офіційної зарплати, яка для бронювання має бути середньою або вищою за середню", – резюмував спікер ВР.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...