Світові ціни на нафту обвалилися до мінімуму з кінця 2021 року

За даними лондонської біржі ICE Futures, ф'ючерси на нафту еталонної марки Brent станом на 15:30 падали на 3,46% – до $74,77 за барель.

Це найнижчий рівень із січня 2022 року.

Увечері середи падіння цін на нафту прискорилося: станом на 18:15 барель Brent дешевшав на 6,66% – до $72,29. Це найнижчий рівень з грудня 2021 року.

Ф'ючерси нафти американського сорту WTI з поставкою в квітні на Нью-Йоркські біржі падали станом на 14:00 падали на 1,6% – до $70,16 за барель. Це найнижчий рівень з грудня 2021 року, пише Bloomberg. В ході подальших торгів ціни на WTI впали до $67,98 за барель.

Агентство зауважує, що на зниження цін впливає низка банкрутств у банківському секторі США в останні дні, а також зростання курсу долара. Це викликає занепокоєння інвесторів щодо перспектив зростання світової економіки та попиту на нафту.

Щомісячний звіт Міжнародного енергетичного агентства про ринок нафти також вплинув на настої інвесторів, прогнозуючи перевищення пропозиції нафти над попитом у першому півріччі.

Тим часом економічні дані Китаю показали відновлення споживчих витрат, промислового виробництва та інвестицій після скасування обмежень через коронавірус.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...