Ситуація погіршується: Чому взимку українцям доведеться замерзати в своїх квартирах

Запасів вугілля на складах теплоелектростанцій України значно менше, ніж в 2020 році, що може, незважаючи на підвищення тарифів, привести до проблем в опалювальний сезон, повідомляє УНІАН, передають Патріоти України.

Запаси вугілля складають 803 тисячі тонн — в 3,2 рази менше, ніж в аналогічний період 2020 року. Якщо запаси не будуть поповнені, то виникне загроза стабільного проходження опалювального сезону. За даними Міністерства енергетики, станом на 4 серпня запаси антрацитового вугілля на 25% менше, ніж в минулому році, а вугілля газової марки — в 3,9 рази менше.

В середині липня через брак палива вже були відключені 14 енергоблоків на ТЕЦ і ТЕС, а Національна комісія, котра здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), оштрафувала на 6 млн грн найбільших українських виробників теплової енергії через низькі запаси вугілля в зимовий період 2020−2021 років. Але секретар РНБО Олексій Данилов закликав не турбуватися з приводу масової зупинки теплових енергоблоків.

Джерело: ФАКТИ.ua

Це варто знати! Названо прилади, які "їдять" найбільше електроенергії

понеділок, 29 квітень 2024, 7:37

В експертному середовищі прогнозують, що влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Очікується, що відключення можуть відбуватися у другій половині липня та в серпні. У зв'язку з цим енергетики закликают...

Пенсії з 1 травня перерахують автоматично: Ось кого торкнеться підвищення

понеділок, 29 квітень 2024, 6:50

Пенсії в Україні перерахують із 1 травня. Йдеться про тих, хто досяг віку від 70 років і при цьому розмір їхньої виплати не сягає 10 340,35 грн. Такий перерахунок відбудеться автоматично, передають Патріоти України. Щоб отримати доплати, потрібно відпо...