Ситуація погіршилась: Від негоди без світла сотні населених пунктів, в енергосистемі дефіцит, - "Укренерго"

Внаслідок негоди, сьогодні, 3 червня, без світла залишились 312 населених пунктів в 7 областях України. Протягом доби в усіх регіонах діють ліміти споживання.

Як розповідає "Укренерго", вчора, 2 червня, зранку росіяни атакували безпілотником об’єкт енергетичної інфраструктури в центральному регіоні. Ремонтні роботи одразу розпочались після відбою тривоги.

Обмеження споживання

"Сьогодні протягом доби ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України. При перевищенні лімітів - обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів", - додає "Укренерго".

Причиною застосування обмеження є наслідки шести масованих терористичних обстрілів Російської Федерації по українських електростанціях. Для подолання дефіциту залучаються імпорт й аварійна допомога з Європи.

Наслідки негоди

Через негоду без світла залишаються 312 населених пунктів у:

  • Житомирській;
  • Кіровоградській;
  • Київській;
  • Полтавській;
  • Сумській;
  • Черкаській;
  • Чернігівській областях.

Також через інші причини знеструмлено 404 населені пункти. Зокрема через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Питання посилення ППО

Протягом останніх місяців ворог посилив масовані обстріли проти української території. Під удар також потрапляє енергетична інфраструктура України, що спровокувало повернення графіків відключення світла. Наразі ж на порядку денному перебуває питання посилення протиповітряної оборони (ППО).

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...